Stress drabbar inte jag – har du också tänkt den tanke!

För jag är stärk och älskar att ha mycket igång HELA tiden.

Jag höra det om och om igen:

”Stress kommer inte att drabba mig, det drabbar bara de svaga”

och

”jag är stärk som en oxe och var jag stressad vill jag veta om det, jag kommer aldrig att gå i väggen jag kommer att stannar upp innan”

 

Year right..

 

Du är ofta den sista som upptäcker att du är stressad, alla andra har upptäck det länge innan dig.

Din sambo, din man eller fru, din kollega, dina kompisar, din familj och dina barn alla vet det och har säkert också försökt att säga till dig att du känns lite stressad.

Men många, som i riktigt många vill inte erkänna det eller tänker att på snart är det helg då kan jag koppla av, det är jo bara för en stund, så har jag allt under kontroll igen och jag är stärk så jag kommer inte att gå i väggen.

Tro mig där är ingen som i INGEN som önskar att bli drabbat av stress, utbrändhet eller utmattningssyndrom och visste vi om när vi var precis innan, var där ingen stressade här i Sverige.

Men jag har erfaret att det är absolut inte det, du tror där får dig till att gå i väggen, som faktisk är det som gör det, det är ofta en pyttelitet grej, som är den liten droppa där får vattnet i glaset att rinna över.

Men stress drabbar ofta de starkaste och orsaken till detta är att de har varit stärka allt allt för länge.

Det är dem som kört hårt på för länge, dem som alltid skal ge det lille extra, dem som ser till att det hela bara fungera, så andra inte behöver att fundera över något.

Är du en av dem? Bör du stannar upp och känner efter. Mår du bra?

Det är helt okey att ta en paus.

De bästa hälsningar

Dorthe

Pssst behöver du hjälp är du alltid välkommen till att kontakta mig här