Vad är skillnaden på arbetsrelaterad stress vs privatrelaterad stress?

Samma skillnad som på arbetsrelaterad influensa vs privatrelaterad influensa

INGEN 

Det spiller ingen roll vart ifrån det kommer och vad orsaken är, kroppen känner ingen skillnad på det kommer ifrån.

Kroppen går helt enkelt in och försöker att försvara sig mot stressen, influensan eller vad kroppen blir utsatt för.

Det som undra mig är att arbetsgivaren säger inget om en anställt är sjukskriven fler gånger per år med privatrelaterad influensa eller privatrelaterad lunginflammation, även privatrelaterad mage/kräk sjuka

MEN

När det kommer till stress är det inte något någon vill röra vid, för tänkt om det är arbetsrelaterad, då får arbetsgivaren tar ett ansvar.

Men om vi ser till att de bästa förutsättningar finns för den enkla, kommer vi mycket längre, vi har idag på många arbetsplatser friskvård och företagshälsovård

Minskar det stressen?

NEJ

Att gå till företagshälsovård är samma sak som att gå på bvc, här konstatera man att den enkla är stressad men ingen direkt behandling.

Brukar att använda denna här:

Din bil mår inte så bra den drag mot vänstra, den har svårt att starta, den använder för mycket bränsle och där kommer hela tiden konstiga meddelande upp i instrumenteringen, och lite svårt att bromsar.. först tänker du jag köra hem och sätter bilen i garagen över helgen då är den klar på måndag

Är den det?

NEJ

Du köra bilen till verkstad för att få kollad den eller hur?

Här berättar mekanikern för dig att nu har han kollad, den behövde bränsle och spolarväska. så nu är den klar eller hur?

Nej den skal servas hela vägen igenom, den ska ha kollad styrningen, kanske ett nytt batteri, kollar om filter till bränslen är rent, uppdatera softvaren och ser till att den får nya bromsar.

Och det är samma service vi ska ha när vi blir drabbat av stress eller utbränt, vi skall lära oss att styra utom det som stressar oss, lära sig hur man ladda upp batterierna igen, uppdatera sitt tankesätt och lär sig att bromsar i tid.

Och den service är guld värd.

Det handlar inte om vem som har kört bilen eller vart en skada kommer ifrån men om att få rätt hjälp och service. En bil som inte köra tjänar ingen peng till företaget.

Det gör den stressade inte heller.

Tid är peng……

Vill du hjälpa din stressade kollegor då är det bara att kontakta mig för en förutsättningslös samtal