Begår du också detta fel i att bli stressfri.

Hur gör du för att bli stressfri?

Många som är och blir drabbade av stress får informationen att de skal vila, fick du också det?

Sen mer vila och mer vila och sen en tur i skogen. Känner du igen denna bild?

Jag höra detta väldigt ofta, och tyvärr är detta allt för ofta den enda hjälp människor med stress får. Resten är upp till dig.

Såklart kroppen ska vila och det är också något av det viktigaste du skall göra, när du avstressar kroppen. Huvudet ska såklart också vila för att bli avstressad. Men hur länge?. Och är detta lösningen?

Tyvärr inte…

Många fattar inte varför stressen inte går bort eller varför man inte förblir stressfri.

Du undrar kanske hur lång tid detta kommer att ta?

Ja om allt du gör är att vila och gå en runda i skogen, då kan jag berätta för dig att i långt de flesta tillfälle kommer det att ta lååång tid och ofta hamnar man snabbt i samma hamsterhjul igen.

Har du också vari där!

Det är så viktigt att du börjar arbeta med din tankeprocess, dina regler och dina mönster.

Mina vad???

”De 3” (tankeprocess, regler och mönster) är någon av de största orsakerna till att du blir stressad.

Du kan ha häcken full med arbete och i verkligheten ha för få timmer i dygnet utan att bli stressad så länge ”De 3” jobbar för dig och inte emot dig.

Jag har själv varit där (utbränd) inte bara en gång utan hela två gånger, jag har gått 1000 mil och haft soffan som min bästa vän i 3/4 år. Jag blev faktisk mer stressad av att jag inte kunna ta mig ut av detta stress helvete. Jag mådde faktisk inte bättre.

Jag kunde ha gått 10.000 mil i skogen och ha blivit gift med soffan om jag inte hade hitta hjälp, professionell hjälp. Jag började söka på nätet, hur kan jag komma ut ur detta stress-helvete.

Jag hittade en stresscoach i mitt nätverk och kort tid efter började jag att leva igen och känna igen mig själv. En helt fantastisk resa där jag lärde så mycket om mig själv, om mitt mindset, min tankeprocess, mina regler, och mina mönster.

Och det är här att jag hoppas att du begår samma fel som jag. Ligg inte hemma på soffan och vänta på att stressen blir trött på dig och den ska komma att lämna dig. Det är du som måste ta kontrollen tillbaka och ge stressen sparken.

Du har första prioritet i ditt eget liv.

Önskar dig allt det bästa och all styrka till dig.

De bästa hälsningar

Dorthe